Treballs de la Societat Catalana de Biologia, Vol. 67 (2016)

Flaixos de ciència. DIYbio. Els biohackers: una nova manera de fer créixer la biotecnologia

Núria Conde Pueyo, Daniel Grajales, Esteban Gimenez, Alvaro Jansà

Resum


Do-It-Yourself Biologist (DIYbio) és una branca del moviment de la ciència oberta que fomenta l’intercanvi obert de materials, dades i publicacions, i té el seu origen en l’auge viscut la dècada del 2000 per l’electrònica de codi obert i els tallers oberts. DIYbio ha recollit l’impuls i l’estigma d’aquest camp de manera que ha estat de manera alternativa tant promocionat com denunciat, ara com la solució als mals de la societat, ara com un viver de bioterrorisme. Centenars de biohackers duen a terme experiments en laboratoris de biologia instaŀlats en garatges sense control, i això hauria d’obrir novament la discussió sobre la relació entre la societat i la ciència.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9802 (edició electrònica);  0212-3037 (edició impresa).

Adreça postal

Societat Catalana de Biologia
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 584
Fax:  932 701 180
scb@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index

 

Indexada a:

RACOHISPANALATINDEXDIALNET, DULCINEA, CSIC-ICYT