HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Treballs de Sociolingüística Catalana

Treballs de Sociolingüística Catalana és l'anuari de la Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l'IEC. El primer número aparegué el 1977.

 

CONSULTEU EL NÚMERO SENCER EN ISSUU

 

Avisos

 

Crida d’articles TSC 34 (2024) «Llengües, mobilitat i migracions»

 

Per a la secció monogràfica us convidem a col·laborar-hi dins el tema següent: «Llengües, mobilitat i migracions». La crida d'articles va dirigida a totes aquelles persones que hagin investigat i treballat en el tema de les llengües en relació a les mobilitats demogràfiques de persones, en tots els ventalls de contextos transnacionals: persones migrades per motius econòmics, polítics i/o familiars, de primera o segona generació (establerts o de pas), estudiants i professorat en contextos educatius de mobilitat internacional (com ara persones escolaritzades en Escoles Internacionals, o realitzant Erasmus o programes educatius amb estades a l'estranger), expatriats, demandants d'asil, jubilats que viuen en dos països simultàniament (per exemple, retirees que fan estades en segones residències), turistes mèdics, treballadors transnacionals establerts en més d'un país (gerents de multinacionals, operadors turístics, membres d'ONGs, etc.), o treballadors temporers en qualsevol situació de (no)-legalitat. Aquest ampli ventall de perfils de persones inclou qualsevol de les perspectives dins dels àmbits de la sociolingüística, l'antropologia, la sociologia, el turisme, etc., que s'hi relacionen, com ara el transnacionalisme i la globalització, l'educació global, els estatus de ciutadania, les polítiques lingüístiques referents a les mobilitats, i les organitzacions i institucions internacionals. Alguns investigadors han avaluat els usos, rols, significats socials del català i del multilingüisme en espais de recerca internacionals que inclouen contextos de llengües en contacte, contrast i/o conflicte. També n'han estudiat les actituds i ideologies lingüístiques (en discursos de tot tipus, en interaccions verbals situades, etc.) i les identitats lingüístiques (poli/ambivalents, híbrides, etc.) que emergeixen entre els parlants en els espais de recerca mencionats, incloent-hi anàlisis de les categoritzacions socials auto-/hetero-atribuïdes, les 'bombolles' de grups internacionals de parlants, i l'emergència de nous parlants, entre d'altres. Finalment, s'han fet estudis també sobre les causes, efectes i conseqüències que l'emergència dels contextos, espais i institucions socials de mobilitat i migratoris té vers la llengua catalana i el multilingüisme en la nostra societat. Cal afegir que, a part de la possibilitat de publicar dins la part monogràfica del volum, les persones interessades poden, com és habitual, enviar articles per a la secció miscel·lània de tema lliure en el marc de la revista.

 
Enviat: 2022-06-30 Més...
 
Més avisos...

Núm. 32 (2022): L'avaluació de les polítiques lingüístiques


Portada


Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9136 (edició electrònica); 0211-0784 (edició impresa).

La revista Treballs de Sociolingüística Catalana ha assolit un índex d'impacte de 10 (ICDS) en la Matriu d'Informació de l'Avaluació de Revistes (MIAR) i s'indexa en diferents bases de dades, entre les que destaca JCR (ESCI, WoS), la màxima avaluació en el sistema CARHUS, i ha obtingut el Segell de Qualitat FECYT de reconoixement de la qualitat editorial i científica. La revista també es troba indexada a les bases de dades Directory of Open Access Journals, Periodicals Index Online, Linguist list, RACO, Latindex i Dialnet.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).