HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Treballs de Sociolingüística Catalana

Treballs de Sociolingüística Catalana és l'anuari de la Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l'IEC. El primer número aparegué el 1977.

 

 

CONSULTEU EL NÚMERO SENCER EN ISSUU

Avisos

 

Crida d’articles per a TSC 32

 

Crida d’articles – Treballs de Sociolingüística Catalana

http://revistes.iec.cat/index.php/TSC/

 

Número 32 (2022) - Monogràfic:

«L’avaluació de les polítiques lingüístiques»

 

Treballs de Sociolingüística Catalana és una revista en format paper i electrònic que actualment té periodicitat anual. La revista fa una crida d’articles per al número 32 (2022), tant sobre la temàtica de la secció monogràfica «L’avaluació de les polítiques lingüístiques», com per a la secció miscel·lània, sobre qualsevol dels temes habituals de la revista, o ressenyes de llibres.

 

Per a la secció monogràfica us convidem a col·laborar-hi dins el tema següent: «L’avaluació de les polítiques lingüístiques». La crida d’articles va dirigida a tots aquells (tant acadèmics i investigadors com activistes) que hagin investigat i treballat en el tema de l’avaluació de les polítiques lingüístiques. L’ample camp de l’avaluació de les polítiques lingüístiques inclou tots aquells intents de valorar i avaluar sistemàticament els efectes (si voleu, els costos, els beneficis, les errades) de les polítiques tant en l’àmbit públic com privat (organitzacions tan governamentals com privades) que han intentat intervenir en les competències, els usos i les ideologies lingüístics. Zones com el Québec, Nova Brunsvick, País de Gal·les, Euskalerria o Irlanda, per exemple, han treballat ja molt en l’avaluació de les polítiques lingüístiques. Estem convençuts que podem aprendre molt els uns de les altres, si intercanviem i compartim informació a partir de les nostres experiències.

Cal afegir que, a part de la possibilitat de publicar dins la part monográfica del volum, les persones interessades poden, com és habitual, enviar articles per a la secció miscel·lània de tema completament lliure en el marc de la revista.

La revista tradicionalment ha publicat articles en català, però també rebem de grat articles de qualitat en altres llengües com el castellà, l’anglès, el francès, l’italià, el portuguès i gallec, i l’alemany d'autors de fora del domini lingüístic català. Els articles han de tenir una extensió màxima de 40.000 caràcters amb espais (incloent-hi els annexos), i en el cas de les ressenyes, l’extensió màxima és de 10.500 caràcters amb espais. La data màxima per a la recepció d’articles per al número 32 és l’1 de març de 2021, mitjançant el formulari de la pàgina web <http://revistes.iec.cat/index.php/TSC/information/authors>. S’aconsella als autors consultar les normes de publicació de la revista <http://revistes.iec.cat/revistes224/index.php/TSC/about/submissions> abans de redactar els textos. Com és preceptiu, tots els articles han de passar per dues avaluacions externes i anònimes abans de la seva acceptació per a la publicació. És recomanable que ens envieu una proposta abans mitjançant l’adreça de gestió tsc(arrova)iec(punt)cat.

 
Enviat: 2020-09-21 Més...
 
Més avisos...

Núm. 30: Trajectòries sociolingüístiques: nous i vells parlants


Portada


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License.

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9136 (edició electrònica); 0211-0784 (edició impresa).

La revista Treballs de Sociolingüística Catalana ha assolit un índex d'impacte de 10 (ICDS) en la Matriu d'Informació de l'Avaluació de Revistes (MIAR) i s'indexa en diferents bases de dades, entre les que destaca l'Emerging Sources Citation Index (WoS) i la màxima avaluació en el sistema CARHUS, utilitzat per a la classificació de revistes científiques dels àmbits de les Ciències Socials i Humanitat. La revista també es troba indexada a les bases de dades Directory of Open Access Journals, Periodicals Index Online, Linguist list, RACO, Latindex i Dialnet.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).