TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, Núm. 13 : desembre 2008

Les Micotoxines i el seu control en els aliments

Sara Figueroa, Sara Centeno, Carles Adelantado Faura, M. Àngels Calvo Torras

Resum


Lesmicotoxines són productes tòxics que provenen delmetabolisme
secundari del fongs filamentosos. A causa de la seva incidència negativa sobre la
salut de l'home i dels animals, es fa necessari l'establiment d'estratègies destinades
al control de la seva presència i acumulació en els aliments. Aquestes han d'estar
enfocades en les etapes inicials de la recol·lecció de lamatèria primera i en les
etapes de postrecolecció i emmagatzematge. En cas que s'hagi produït la
contaminació permicotoxines, és necessària l'aplicació demesures i estratègies de
control que permetin assegurar la seva eliminació en els productes alimentaris, o
almenys reduir els nivells per sota dels establerts per la legislació. Aquestsmètodes
poden dividir-se en físics, químics i biològics. En aquest treball s'aporta una
aproximació als sistemes de biocontrol descrits actualment.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-987X (edició electrònica); 1137-7976 (edició impresa).

Revista indexada a: RACO

Adreça postal:
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 580 • Fax: 932 701 180
Adreça electrònica: acca@iec.cat
Adreça d’Internet: http://acca.iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/TECA/index