TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, Vol. 13, Núm. 1: Juny 2011

Prendre 5 racions al dia entre fruites i hortalisses, un repte accessible per a tothom

Manuel Moñino Gómez, Pilar Cervera Ral

Resum


Els canvis en l’estil de vida de les últimes dècades han fet que alguns sectors de la població s’hagin allunyat d’un patró alimentari saludable, i s’ha detectat la pèrdua de protagonisme de grups d’aliments de consumtradicional en el nostremedi, comsón les fruites i hortalisses.

Es defineixen en primer lloc els aliments que integren aquests grups, s’analitza el seu valor nutritiu i protector, les recomanacions de consumque fan diferents organismes i països, el concepte que els diferents grups d’experts defineixen coma «ració» de fruita i hortalisses.Aixímateix es descriuen les dades oficials sobre el consumglobal a Espanya.

Seguidament es justifica la necessitat de promocionar el consum d’aquests aliments fonamentals en la prevenció de trastorns imalalties prevalents en la societat actual (sobrepès i obesitat, hipertensió, malalties cardiovasculars, diabetis tipus II i alguns tipus de càncer).

Per acabar s’analitzen les barreres existents per al seu consumi s’apunten estratègies i consells per incrementar i facilitar el consumdiari de «cinc racions entre fruites i hortalisses» en elmarc de la promoció de la salut.

PARAULES CLAU: Fruites, hortalisses, verdures, antioxidants, promoció de la salut, prevenció demalalties prevalents.


Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-987X (edició electrònica); 1137-7976 (edició impresa).

Revista indexada a: RACO

Adreça postal:
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: 933 248 580 • Fax: 932 701 180
Adreça electrònica: acca@iec.cat
Adreça d’Internet: http://acca.iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/TECA/index