Som graminívors els humans? Una aproximació paremiològica a la qüestió.

Autors/ores

  • Pere Renom Vilaró Televisió de Catalunya

Resum

Els humans som clarament graminívors però no d’ençà de l’aparició de la nostre espècie, ara fa uns dos-cents mil anys, sinó d’ençà de la revolució neolítica, fa tan sols uns deu mil anys, amb el sorgiment de l’agricultura. Som també graminívors segons la parla popular? Per mitjà de la paremiologia quantitativa, és a dir, de la categorització i quantificació sistemàtica dels proverbis es demostra que el nostre llenguatge conté un nombre dominant d’expressions populars referides als cereals i especialment al pa. A més, es detecta una correlació significativa entre els refranys i la composició dietètica de la cuina mediterrània catalana.

Paraules clau: Graminívors, omnívors, cereals, pa, dieta, dietètica, refranys, saber popular, tradició, aliment, mediterrània, cuina catalana.

Descàrregues

Publicat

2011-03-16

Com citar

Renom Vilaró, P. (2011). Som graminívors els humans? Una aproximació paremiològica a la qüestió. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 21–27. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/44780

Número

Secció

Articles