L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat

Autors/ores

  • Rosa M. Hernández Granés

Resum

La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida.

Descàrregues

Publicat

2006-01-27

Com citar

Hernández Granés, R. M. (2006). L’Etiquetatge d’al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 46–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3664.001

Número

Secció

Legislació