Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments

Autors/ores

  • Josep M. Monfort

Resum

La globalització dels mercats, els nous estils de vida i el canvi d'hàbits alimentaris demanen productes de més llarga durada, al mateix temps que hi ha una exigència de processament mínim, que recordi els productes d'origen sense disminuir-ne la seguretat d'ús. Per atendre aquests desitjos del consumidor, la indústria alimentària ha adoptat la teoria de Lesinger d'introduir en el processament de l'aliment un seguit d'obstacles suaus que dificultin el creixement bacterià, i amb l'acoblament d'aquests tractaments lleugers, parcials i específics assolir un efecte eficaç, segur i quasi total. Les tecnologies emergents que es poden aplicar a la conservació dels aliments són nous obstacles a afegir en el procés, però que no sempre s'implanten amb èxit, per diferents raons que s'exposen en aquesta breu revisió, juntament amb les seves projeccions de futur.

Descàrregues

Publicat

2007-11-12

Com citar

Monfort, J. M. (2007). Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 3–7. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/29829.001

Número

Secció

Tecnologia