El laberint dels complements alimentaris (o alimentosos): d’on venim, on som, on anem

Autors/ores

  • Antoni Garcia i Gabarra Col·legi d’Economistes de Catalunya

Paraules clau:

Complement alimentari, complement alimentós, legislació de la Unió Europea, legislació espanyola, plantes, altres substàncies.

Resum

L’objectiu d’aquest article és aclarir algunes qüestions no prou conegudes sobre aquests complements: quina denominació és la més adient en català; què s’entén legalment per complement alimentari (o alimentós); l’evolució legal dels complements a la Unió Europea (UE) i a Espanya, focalitzada en els basats en substàncies diferents de vitamines i minerals; les mesures restrictives i punitives de comercialització aplicades per les autoritats espanyoles; la seguretat dels complements, i en quina mesura són necessaris i útils.

PARAULES CLAU: Complement alimentari, complement alimentós, legislació de la Unió Europea, legislació espanyola, plantes, altres substàncies.

Biografia de l'autor/a

Antoni Garcia i Gabarra, Col·legi d’Economistes de Catalunya

Consultor en legislació alimentària, especialitzat en complements alimentaris i aliments per a grups específics de població. Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Descàrregues

Com citar

Garcia i Gabarra, A. (2019). El laberint dels complements alimentaris (o alimentosos): d’on venim, on som, on anem. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 18, 22–31. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/146039

Número

Secció

Articles