El patrimoni material del proveïment alimentari de Barcelona. El projecte del Museu d’Història de Barcelona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Autors/ores

  • Mercè Renom Pulit Museu d’Història de Barcelona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Paraules clau:

Aliments, abastament, municipis, Govern i Administració de Barcelona, patrimoni històric, Museu d’Història de Barcelona, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Resum

A partir de les investigacions reunides en el projecte del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) sobre el proveïment alimentari de Barcelona, el text identifica territorialment algunes de les traces més significatives d’aquesta activitat en els segles medievals i moderns, mentre va ser responsabilitat municipal i el creixement urbà tenia el límit dels subministraments. També mostra la seva transformació a partir del segle xix, amb el lliure comerç i la revolució tècnica i amb l’aparició de nous proveïdors i noves instal·lacions.

Paraules clau: Aliments, abastament, municipis, Govern i Administració de Barcelona, patrimoni històric, Museu d’Història de Barcelona, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Biografia de l'autor/a

Mercè Renom Pulit, Museu d’Història de Barcelona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Doctora en història
Directora del projecte «Proveir
Barcelona» del Museu d’Història
de Barcelona i l’Arxiu Històric
de la Ciutat de Barcelona
A/e: mrenompulit@gmail.com

Descàrregues

Com citar

Renom Pulit, M. (2018). El patrimoni material del proveïment alimentari de Barcelona. El projecte del Museu d’Història de Barcelona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 16, 31–38. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/144675

Número

Secció

Articles