Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 28, Núm. 1

Les Regulacions que han condicionat les polítiques de comunicació audiovisual durant el segle XX

Josep Maria Carbonell i Abelló

Resum


Aquest article examina les diferents regulacions que han condicionat l'agenda internacional en el camp de la comunicació audiovisual. Des de la BBC's Royal Charter (Gran Bretanya, 1927) i la Communications Act of 1934 (Estats Units) fins a les més recents: la Telecommunications Act of 1996 dels Estats Units i la Communications
Act of 2003 de la Gran Bretanya. Així mateix analitzarem la Loi de la Communication Audiovisuelle, 1986, de França, la Directiva europea de serveis audiovisuals, 1987/2007,
i finalment el Conveni Europeu de Televisió Transfronterera (CE, 1989) del Consell d'Europa. Aquestes lleis han estat les que han marcat la legislació de la majoria de països democràtics del nostre entorn i que han orientat les regulacions en altres continents de l'hemisferi sud. Aquest article conclou amb la proposta de «tres generacions de marcs reguladors» com a síntesi de l'evolució reguladora en el segle xx.

Text complet: Text complet

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat