Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 38, Núm. 2

La labor periodística d’un activista revolucionari, Ángel Samblancat, el «jabalí»

Gil Toll

Resum


Ángel Samblancat va ser un periodista del primer terç de segle xx que es va distingir per la seva combativa forma d’entendre el periodisme en nom de l’ideal de justícia social. Pels seus escrits va ser encausat i empresonat en nombroses ocasions durant la monarquia. En la Segona República va formar part de les Corts Constituents com a federal en les llistes d’ERC, alhora que mantenia la seva militància a la CNT. Va ser redactor i columnista del diari El Diluvio, on va publicar de forma ininterrompuda fins al març del 1938. Aquesta comunicació presenta el periodista i analitza els gairebé dos-cents articles publicats en aquest diari entre 1931 i 1938.

PARAULES CLAU: Segona República, Guerra Civil, premsa, El Diluvio.

Text complet: PDF (Espanyol)

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat