Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 37, Núm. 2

Noves narratives publicitàries televisives: la interactivitat i la mètrica en l’HbbTV

Joan-Francesc Fondevila-Gascón, Marc Polo-López, Sandra Vilajoana-Alejandre, Giorgia Miotto

Resum


La progressiva penetració de l’estàndard HbbTV (Hybrid broadcast broadband Television) trenca els esquemes tradicionals de mesura d’audiència televisiva, ja que, en continguts interactius, el teleespectador pot derivar cap a continguts en línia. Això suscita situacions alegals, com el control de la durada de visita a un anunci, i nous debats sobre el control d’audiències, ja que es pot considerar visita única, o segmentar les mètriques audiovisuals de les d’Internet. En aquesta investigació quantitativa, s’analitzen les dades d’una enquesta sobre HbbTV a Espanya, a professionals del sector, sobre com mesurar de manera integrada les dades aconseguides per visita del teleespectador i els minuts de seguiment. Es conclou que cal mesurar de manera integrada les dades aconseguides per visita, però que cal delimitar els minuts de seguiment a través d’Internet dels televisius.

PARAULES CLAU: televisió, HbbTV, publicitat, audiència, Internet, interactivitat.

Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat