Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 36, Núm. 1

La blockchain revolucionarà la comunicació de l’empresa

Raúl Jaime Maestre

Resum


L’objectiu d’aquest article és analitzar la tecnologia blockchain i la seva actuació com una innovació en la comunicació de l’empresa cap als seus clients. A més a més, s’analitzen possibles canvis que aquesta tecnologia podria iniciar en el màrqueting digital. Dins de l’article s’apunten algunes hipòtesis en estat inicial per ser verificades i experimentades posteriorment. En l’article, s’intenten analitzar els problemes actuals del màrqueting des d’una perspectiva dels usuaris i de les empreses que fan els anuncis. A banda, s’ofereix un possible escenari sobre com la blockchain pot afectar diferents sectors. Es pot concloure que la blockchain té un gran potencial en els diferents camps en què pot actuar el màrqueting dins d’una empresa. Les grans aportacions es poden adreçar cap al màrqueting digital, ja que resoldrien, en gran part, els problemes de privacitat. A més a més, tant la precisió com l’orientació de la publicitat es pot millorar.

PARAULES CLAU: blockchain, màrqueting, màrqueting digital, clients, empreses i plataformes.

Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat