Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 36, Núm. 1

Anàlisi semàntica en mitjans socials per a la comunicació digital turística

Joan Francesc Fondevila Gascón, Sheila Liberal Ormaechea, Óscar Luis Gutiérrez Aragón

Resum


El màrqueting holístic és un tipus de màrqueting molt poc conegut que, de mica en mica i cada vegada més, es va introduint a les empreses. Gràcies a les noves tecnologies, la publicitat es fa més efectiva i possibilita que arribi a l’individu des de diversos mitjans. El conjunt format pel màrqueting holístic, el màrqueting 360º i el màrqueting experiencial fa que el consumidor es trobi submergit en el producte o servei que l’empresa vol vendre i aconsegueixi, així, la satisfacció que busquen les dues parts. Aquest article, mitjançant una metodologia quantitativa i qualitativa, està centrat en l’opinió del client d’empreses de guies turístics, el seu punt de vista respecte a la publicitat donada per l’empresa i l’experiència obtinguda del consumidor, observant i analitzant opinions a la xarxa social Facebook i a TripAdvisor per, d’aquesta manera, arribar a entendre el missatge del client i comprovar si el màrqueting que s’ha utilitzat és efectiu o no. La conclusió principal és que, gràcies als mitjans socials, es pot arribar a analitzar l’opinió dels consumidors per poder adaptar els productes o serveis oferts a les seves necessitats.

PARAULES CLAU: comunicació, màrqueting holístic, experiència, mitjans socials, anàlisi de sentiments.

Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat