Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 35, Núm. 2

Social media live streaming (SMLS) per a cibermitjans

Alexis Apablaza-Campos

Resum


El social media live streaming (SMLS) ofereix la possibilitat de realitzar i distribuir vídeos en directe, en diferents formats, a través de les xarxes socials. A més, permet a l’emissor rebre retroacció de manera instantània: conèixer el nombre d’usuaris connectats i rebre missatges i emoticones dels espectadors. A través d’una anàlisi comparativa i d’estudis de casos, s’explorarà com Periscope i Facebook Live utilitzen les tecnologies SMLS i quina funció tenen com a agents destacats dins de la innovació i les tendències del periodisme digital. Així mateix, es durà a terme una revisió exhaustiva tant de les publicacions com de les iniciatives prèvies relacionades amb l’SMLS. Tot això es fa amb la finalitat d’assegurar la màxima qualitat i la solvència conceptual de les anàlisis realitzades.

PARAULES CLAU: social media live streaming, SMLS, Periscope, Facebook Live, cibermitjans, mitjans de comunicació.

Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat