Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, Vol. 33, Núm. 1

La narració sobre la reina Sofia de Grècia als diaris espanyols. Anàlisi de la cobertura de premsa de la reina Sofia a El País i El Mundo entre maig de 2011 i agost de 2012

Ewa Widlak, Carles Pont, Jaume Guillamet

Resum


L’article se centra en la narració realitzada als diaris espanyols sobre la reina Sofia durant els darrers anys del regnat de Joan Carles I. L’esposa del rei ocupa una posició prominent però a la vegada indefinida dins la vida pública espanyola. Per tant, aquesta posició depèn de la representació que els mitjans fan de la reina. L’objectiu principal d’aquest estudi és posar en relleu els elements que caracteritzen la imatge de la reina i analizar el paper que els mitjans de comunicació li han assignat, tenint en compte la possible evolució d’ambdós en vista del començament del període d’escàndols anomenat Annus Horribilis. La recerca es basa en l’anàlisi d’una selecció d’articles publicats a El País i El Mundo entre maig de 2011 i agost de 2012. Els autors hi apliquen els mètodes de l’anàlisi de contingut i de l’anàlisi de la semiòtica.

PARAULES CLAU: Corona d’Espanya, reina Sofia de Grècia, diaris espanyols, premsa, comunicació política, celebritat política.


Text complet: PDF

fecyt

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Journal Citation Report (Clariviate - Web of Science, dins de l'índex JCI), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, Dialnet, CCUC, DOAJ i REDIB. La revista disposa del segell de qualitat de la FECYT. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012), elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari [+ informació].

ISSN: 2014-0444 (edició eelctrònica); 2014-0304 (edició impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@correu.iec.cat