El servei públic audiovisual a Catalunya: amenaces i reptes

Autors/ores

  • Enric Marín i Otto Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura. Universitat Autònoma de Barcelona

Paraules clau:

sistema audiovisual públic, identitat i cultura, clúster audiovisual, canvi tecnològic i cultural, política i comunicació.

Resum

La suma de la crisi econòmica i la mutació tecnològica constant ha dibuixat un escenari molt selectiu. En el cas de l’Estat espanyol, l’erràtica regulació del sector ha afegit elements d’incertesa i ha afeblit l’oferta del servei públic audiovisual. En aquestes condicions, el repte per a la CCMA és esdevenir ràpidament el tercer o quart operador de referència en l’àmbit estatal, i redefinir la política de pactes i aliances a escala espanyola i europea. Cada cop tindrà més sentit esdevenir un operador actiu més enllà de l’espai estrictament estatal, així com adquirir drets esportius o de ficció amb criteris de «finestra lingüística». Els pròxims tres o quatre anys seran els més determinants de la història de la CCMA. La confluència històrica de canvis econòmics, polítics, culturals o tecnològics així ho fa pensar. Hi ha en joc una part substantiva de la qualitat democràtica, de la projecció de la identitat, la llengua i la cultura catalanes, així com la possibilitat de consolidar un clúster audiovisual que contribueixi a la renovació i la modernització del teixit industrial i del model econòmic català.

Paraul es Clau : sistema audiovisual públic, identitat i cultura, clúster audiovisual, canvi tecnològic i cultural, política i comunicació.

Biografia de l'autor/a

Enric Marín i Otto, Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura. Universitat Autònoma de Barcelona



Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona i expresident de la Corporació, Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Descàrregues

Publicat

2012-11-26

Com citar

Marín i Otto, E. (2012). El servei públic audiovisual a Catalunya: amenaces i reptes. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 29(2), 9–25. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/65736

Número

Secció

Quadern Central. La redefinició del servei públic dels mitjançs audiovisuals