Dues dècades de comunicació científica: anàlisi bibliomètrica de les revistes de la Societat Catalana de Comunicació (1989-2009)

Autors/ores

  • David Fernández-Quijada Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat I, Universitat Autònoma de Barcelona

Paraules clau:

recerca en comunicació, revistes científiques, producció científica, bibliometria, Catalunya, Societat Catalana de Comunicació.

Resum

Mitjançant un recompte bibliomètric i una anàlisi temàtica basada en el tesaurus de la UN ESCO , aquest article caracteritza la producció científica publicada per les revistes de la Societat Catalana de Comunicació entre 1989 i 2009. S’analitzen 498 articles per a obtenir una caracterització d’aquesta producció, i s’estableixen tres clars períodes d’evolució d’aquestes publicacions. Formalment, s’observa una escassa coautoria i un predomini, matisat segons les publicacions, de la publicació en llengua catalana. Els resultats també quantifiquen els temes principals i secundaris, els sectors estudiats i els àmbits teòrics a
què es fa referència, així com l’evolució d’aquests paràmetres al llarg dels tres períodes identificats.


PARAULES CLAU: recerca en comunicació, revistes científiques, producció científica, bibliometria, Catalunya, Societat Catalana de Comunicació.

Biografia de l'autor/a

David Fernández-Quijada, Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat I, Universitat Autònoma de Barcelona

Professor lector del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat I,
Universitat Autònoma de Barcelona

Descàrregues

Com citar

Fernández-Quijada, D. (2012). Dues dècades de comunicació científica: anàlisi bibliomètrica de les revistes de la Societat Catalana de Comunicació (1989-2009). Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 29(1), 125–151. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/60629

Número

Secció

Miscel·lània científica