Reflexió feminista i abjecció social a través de la interpretació: el cas de Shelley Duvall i Sissy Spacek a 3 Women (Altman, 1977)

Autors/ores

  • Nuria Cancela Universitat Pompeu Fabra
  • Miriam Sánchez Manzano Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

3 Women, star studies, Shelley Duvall, Sissy Spacek, abjecció, reflexió feminista.

Resum

Les actrius Shelley Duvall —en el paper de Millie— i Sissy Spacek —en el paper de Pinky— intervenen amb la seva actuació en la reflexió feminista final del film 3 Women (Robert Altman, 1977). Mitjançant la metodologia dels star studies, aquest article analitza la seva interpretació per comprovar com construeixen uns personatges que prenen consciència de la seva abjecció social, amb una crítica explícita a la societat patriarcal. Analitzem també com aquests personatges concrets es posen en relació amb la star image i la star persona de les actrius. L’abjecció lligada al terror defineix les seves carreres: Spacek ho encarna un any abans a Carrie (Brian de Palma, 1976), paper que la porta a la fama i al reconeixement internacional; Duvall ho desenvolupa al màxim a The shining (Stanley Kubrick, 1980), de manera que aquest concepte defineix la seva imatge pública. Així mateix, estudiem el diferent control i autonomia que totes dues han experimentat sobre aquesta imatge creada en la seva obra i als mitjans.

PARAULES CLAU: 3 Women, star studies, Shelley Duvall, Sissy Spacek, abjecció, reflexió feminista.

Biografies de l'autor/a

Nuria Cancela, Universitat Pompeu Fabra

Investigadora predoctoral en formació.
Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.


Miriam Sánchez Manzano, Universitat Pompeu Fabra

Estudiant del Màster Universitari en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis. Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

Descàrregues

Com citar

Cancela, N., & Sánchez Manzano, M. (2021). Reflexió feminista i abjecció social a través de la interpretació: el cas de Shelley Duvall i Sissy Spacek a 3 <i>Women</i> (Altman, 1977). Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 38(1), 29–52. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/149202

Número

Secció

Articles