WhatsApp com a eina d’informació política. Pràctiques desiguals entre homes i dones en l’espai digital

Autors/ores

  • Metzeri Sánchez Meza Universitat Pompeu Fabra
  • Reinald Besalú Casademont Universitat Pompeu Fabra
  • Carles Pont Sorribes Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

bretxa digital, perspectiva de gènere, entorn digital, WhatsApp, informació política, credibilitat, Espanya.

Resum

La imparable penetració i transversalitat que representa WhatsApp en l’entorn digital ha canviat els nostres hàbits comunicatius, per això s’ha convertit en un objecte d’estudi que serveix per a evidenciar que la bretxa digital de gènere no es limita únicament a l’accés a noves tecnologies, sinó també al seu ús. Aquest estudi analitza la bretxa digital des d’una perspectiva de gènere, investigant les pràctiques comunicatives que homes i dones porten a terme per informar-se sobre l’actualitat política a través de WhatsApp. S’empra una metodologia quantitativa centrada en el disseny d’una enquesta aplicada a 1.664 persones a Espanya. L’estudi demostra que els homes reben més informació política a través de WhatsApp que no pas les dones, i, tenint el mateix accés generalitzat a l’ús de l’aplicació, les dones comenten i comparteixen amb menor freqüència que els homes.

PARAULES CLAU: bretxa digital, perspectiva de gènere, entorn digital, WhatsApp, informació política, credibilitat, Espanya.

Biografies de l'autor/a

Metzeri Sánchez Meza, Universitat Pompeu Fabra

Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.



Reinald Besalú Casademont, Universitat Pompeu Fabra

Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

Carles Pont Sorribes, Universitat Pompeu Fabra

Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.




Descàrregues

Com citar

Sánchez Meza, M., Besalú Casademont, R., & Pont Sorribes, C. (2020). WhatsApp com a eina d’informació política. Pràctiques desiguals entre homes i dones en l’espai digital. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 37(2), 9–31. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/148423

Número

Secció

Articles