Pragmaestilística del discurs del hip-hop en valencià

Autors/ores

  • Aina Monferrer-Palmer Universitat Jaume I (UJI)

Paraules clau:

hip-hop, ideologia, identitat, estil, valencianisme, autenticitat.

Resum

Ens centrarem en l’anàlisi d’un corpus de lletres de cançons dels principals grups actuals de hip-hop en valencià. Analitzarem l’estil discursiu que adopten a partir de quatre eixos: temes i influències, la continuació cultural valenciana, reflexions sobre la seva manera d’expressar-se lingüísticament i la veu de les dones. L’objectiu final és comprendre millor com la joventut valenciana construeix, a partir de la música, una identitat pròpia reivindicativa i alhora connectada amb els corrents internacionals.

PARAULES CLAU: hip-hop, ideologia, identitat, estil, valencianisme, autenticitat.

Biografia de l'autor/a

Aina Monferrer-Palmer, Universitat Jaume I (UJI)

Llicenciada en comunicació audiovisual, grau en llengua i literatura catalanes, màster en comunicació intercultural en l’ensenyament de llengües i doctora en filologia i cultures europees. Professora associada del Departament de Filologia i Cultures Europees de la Universitat Jaume I (UJI), Castelló. Professora de valencià a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló, Castelló.

Descàrregues

Com citar

Monferrer-Palmer, A. (2019). Pragmaestilística del discurs del hip-hop en valencià. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 36(1), 51–69. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/145791

Número

Secció

Articles