Anna Murià publicista. Les col·laboracions a La Jornada Semanal de Mèxic

Autors/ores

  • Mia Güell Universitat de Vic

Paraules clau:

Anna Murià, dones publicistes, literatura catalana contemporània, comunicació, història del periodisme català.

Resum

L’objectiu de l’article és donar a conèixer els articles que Anna Murià va publicar a la revista mexicana La Jornada Semanal (1989-1995) en el període de vellesa de l’autora. Des de l’activisme periodístic, s’erigí com una «ambaixadora» del catalanisme en un país que reconeixia com a seu també, ja que hi va viure exiliada durant trenta anys. A la revista signava amb pseudònims, pràctica iniciada en l’etapa de joventut. Anna Murià escrivia ressenyes sobre llibres que li interessaven o obres d’escriptors amb qui tenia relació o afinitat ideològica i política. Molts s’havien hagut d’exiliar en algun moment de la seva vida i havien publicat obres memorialistes. El feminisme, el catalanisme i la traducció eren recurrents en les recensions. El fet de tractar diversos temes alhora era una constant present tant en les ressenyes com, més endavant, a El 9 Nou, en els articles d’opinió.

PARAULES CLAU: Anna Murià, dones publicistes, literatura catalana contemporània, comunicació, història del periodisme català.

Biografia de l'autor/a

Mia Güell, Universitat de Vic



Descàrregues

Com citar

Güell, M. (2017). Anna Murià publicista. Les col·laboracions a La <i>Jornada Semanal</i> de Mèxic. Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 34(2), 119–139. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/144020

Número

Secció

Articles