HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Avisos

Convocatòria d’articles

La Societat Catalana de Comunicació convida els investigadors, doctorands i professionals del camp a proposar articles inèdits a la revista Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi  (http://revistes.iec.cat/index/TCper a considerar-ne la publicació. S'acceptaran articles sobre qualsevol tema relacionat amb la comunicació com a ciència social.

 Àrees temàtiques:

 • Periodisme científic
 • Comunicació política i electoral
 • Publicitat, Màrqueting i relacions públiques  transformacions i nous  reptes
 • Audiències i recepció
 • Ètica i deontologia de la comunicació Comunicació i esports
 • Polítiques de comunicació i el paper dels mitjans  com a servei  públic
 • Història del periodisme i de la comunicació dels mitjans com a servei públic
 • Formats emergents i noves narratives en els  llenguatges cinematogràfic, radiofònic, televisiu,  publicitari i dels videojocs
 • Estudis de cinema i comunicació audiovisual
 • Estudis de gènere
 • Comunicació, educació i experiències d’innovació  docent en comunicació
 • Metodologies experimentals en comunicació
 • Comunicació local i periodisme ciutadà
 • Disseny periodístic, infografia i fotoperiodisme
 • Teories de la comunicació i opinió pública

 Els articles, escrits en català, castellà o anglès, s'han de presentar a través de l'adreça de correu electrònic revistacomunicacio@iec.cat d'acord amb les normes publicades a la pàgina web de la SCC. No hi ha una data límit per a la tramesa. L'avaluació es realitzarà pel sistema de doble revisió cega.

Característiques formals de redacció:

 Els articles hauran de complir les següents característiques formals de la revista (Tota la informació es recull en aquest enllaç a les normes de presentació):

 • Han de ser articles inèdits, que no estiguin en procés de publicació en altres revistes.
 • A la primera pàgina s’haurà d’incloure el títol en català i anglès (al principi), així com un resum d’entre 100 i 150 paraules, i 6 paraules clau, en català, anglès i en l’idioma de la comunicació.
 • L’estil de redacció serà el tipus de lletra Times New Roman, de 12 punts, amb un interlineat de 1,5.
 • L’extensió serà d’un mínim de 6.000 paraules i d’un màxim de 8.000.
 • Per a les referències s’utilitzarà la normativa APA, 6ª edició.
 • Les notes hauran de situar-se al final del document amb numeració contínua al llarg de tot el text (sense iniciar numeració a cada pàgina) i cos 10.

 Us informem que Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi ha estat inclosa recentment dins el índex JCR de Web of Science-Clarivate. A l'any 2018 va ser escollida per ser-hi a Emerging Sources Citation Index (ESCI), un índex elaborat per Thompson Reuters on s’hi inclouen les revistes candidates a formar part del Social Sciences Citation Index (SSCI-ISI).

Així doncs, tots els articles publicats a Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi passen a estar inclosos a la base de dades Journal Citation Reports (JCR), fet que permetrà augmentar-ne la visibilitat entre la comunitat científica internacional.

D’altra banda, Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi figura també a: Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, DOAJ, e-revist@s, Racó, Dialnet i CBUC, CCUC, i com a Treballs de Comunicació (anterior denominació de la publicació) a Carhus Plus 2010 i IN-RECS. A més, ocupa la posició 321 en el rànquing EC3 de revistes de comunicació.

Per a més informació, podeu contactar amb els editors a través de l’adreça revistacomunicacio@iec.cat

Convocatòria d’articles

 

La Societat Catalana de Comunicació convida els investigadors, doctorands i professionals del camp a proposar articles inèdits a la revista Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi  (http://revistes.iec.cat/index/TCper a considerar-ne la publicació. S'acceptaran articles sobre qualsevol tema relacionat amb la comunicació com a ciència social.

 
Enviat: 2021-07-06 Més...
 
1 - 1 de 1 elements


Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Indexació

Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi està inclosa en les bases de dades següents: Emerging Sources Citation Index (Clariviate Analytics - Web of Science), Latindex (acomplerts 33 criteris de 33), MIAR, DICE, RESH, ISOC-CSIC, RACO, DialnetCCUCDOAJ i e-revist@s. La revista ocupa la posició 321 del rànquing H Index Communication Journals According to Google Scholar Metrics (2008-2012)elaborat pel grup d'investigació Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3 Metrics) de la Universidad de Granada, que inclou les revistes de comunicació d'arreu del món. Aquesta presència se suma a la que ja tenia com a Treballs de Comunicació a Carhus Plus 2010 i IN-RECS

Aquestes noves incorporacions milloren la qualitat i visibilitat de la revista entre la comunitat científica en l'àmbit de la comunicació d'aquesta revista editada per la Societat Catalana de Comunicació. 

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0444 (ed. electrònica); 2014-0304 (ed. impresa)

Comunicació. revista de recerca i d’anàlisi
Societat Catalana de Comunicació
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona
Tel.: 933 248 580
Fax: 932 701 180
Adreça d’Internet: http://scc.iec.cat
Adreça electrònica: revistacomunicacio@iec.cat