Els autòmats del Tibidabo: art i ofici per al divertiment

Autors/ores

  • Lluís Ribas Duran Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Paraules clau:

autòmats, Museu d’Autòmats del Tibidabo, història de la tecnologia, parc d’atraccions, arts i oficis, mecanismes, restauració, conservació.

Resum

El present article mostra un recorregut històric, tècnic i humanístic pel Museu d’Autòmats del Tibidabo. Es tracta d’un museu emblemàtic a Barcelona i a Europa, on la màgia de la tècnica es barreja amb la diversió, la curiositat i la història. Tal com es veurà, es tracta de la fusió entre l’art i diferents oficis per crear moments de diversió i entreteniment dins del Museu, a través de personatges i maquetes en moviment.

Paraules clau: autòmats, Museu d’Autòmats del Tibidabo, història de la tecnologia, parc d’atraccions, arts i oficis, mecanismes, restauració, conservació.

Biografia de l'autor/a

Lluís Ribas Duran, Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Professor de mecànica a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i conservador del Museu d’Autòmats del Parc d’Atraccions Tibidabo. 

Descàrregues

Com citar

Ribas Duran, L. (2021). Els autòmats del Tibidabo: art i ofici per al divertiment. Revista De Tecnologia, (9), 16–29. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RTEC/article/view/149315

Número

Secció

Articles