Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 20 (2021)

Projecte europeu LIBERATE «Enfocament a la biorefineria de lignina mitjançant flux electroquímic»: cap a l’electrificació de les biorefineries químiques

Carlos Troyano, Òscar Alonso, Oriol Angurell, Marc Belenguer, Marcel Boerrigter, Miguel González, Sonia Matencio, Ángel M. Valdivielso

Resum


El projecte europeu LIBERATE té com a objectiu principal dissenyar una planta electroquímica a escala pilot per demostrar les oportunitats comercials de transformar matèries primeres de lignina de baix cost en productes químics biosostenibles d’alt valor industrial. Per tal d’obtenir productes útils de valor afegit, el projecte té en compte diferents tipus de lignina i ciclohexanols provinents de la fusta i de la palla. En aquest article s’explica com està organitzat el projecte a fi d’assolir l’objectiu en qüestió, per a la qual cosa és fonamental l’aportació de moltes disciplines acadèmiques i industrials de diferents països.

Text complet: PDF (Anglès)


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index