Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 19 (2020)

Nou funcional de la densitat per al càlcul de segones hiperpolaritzabilitats

Pau Besalú-Sala, Pedro Salvador, Eduard Matito, Josep M. Luis

Resum


El càlcul de propietats òptiques no lineals utilitzant la teoria del funcional de la densitat (DFT) continua sent un repte. Els funcionals híbrids de rang separat són els que aconsegueixen prediccions millors per a la segona hiperpolaritzabilitat (γ). Tot i això, els seus errors encara depenen molt de la família de molècules que s’estudiï. En el nostre grup hem desenvolupat una nova estratègia per ajustar el funcional de rang separat LC-BLYP per a cada molècula, millorant-ne la precisió per calcular γ. Els errors en el càlcul de les γ que s’obtenen amb el nostre nou funcional (OTα-LC-BLYP) es redueixen a la meitat comparant-los amb els errors dels funcionals més acurats.

Paraules clau: DFT, química computacional, hiperpolaritzabilitat.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index