Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 16 (2017)

Solarigrafia

Jesús Joglar

Resum


La fotografia estenopeica és fotografia sense lents. Un petit forat substitueix la lent i la llum hi passa a través i produeix una imatge a la càmera. La solarigrafia és una forma especialitzada de fotografia estenopeica que consisteix en l’aplicació de temps d’exposició llargs, a partir d’un o més dies fins a mesos o fins i tot anys, i enregistra les traces del sol i altres objectes. Així, la llum incideix sobre el material fotosensible col·locat dins de la càmera de manera directa pel sol o per la reflexió d’altres elements.

Paraules clau: Fotografia, estenop, fotografia estenopeica, solarigrafia.

 


Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index