Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 15 (2016)

Anàlisi directa per espectrometria de masses: desorció per electroesprai (DESI-HRMS)

Raquel Seró

Resum


El notable augment de la utilització de l’anàlisi directa per espectrometria de masses que s’ha experimentat en aquests últims anys està directament relacionat amb el desenvolupament de les tècniques d’anàlisi de superfícies per espectrometria de masses a pressió atmosfèrica (ambient mass spectrometry). En concret, la ionització per desorció per electroesprai (DESI), una de les tècniques més emprades i que permet realitzar l’anàlisi directament sobre la superfície de la mostra o després d’haver-la sotmès a una mínima manipulació, ha fet possible el desenvolupament de mètodes d’anàlisi molt ràpids i aplicables a matrius complexes, especialment si s’utilitza l’espectrometria de masses d’alta resolució (HRMS). En aquest treball, es mostren alguns exemples que pretenen demostrar l’aplicabilitat de DESI-HRMS com a eina de cribratge per a l’anàlisi de compostos orgànics en mostres complexes.

Paraules clau: Anàlisi de superfícies per espectrometria de masses a pressió atmosfèrica, ionització per desorció per electroesprai (DESI), anàlisi directa, mètodes de cribratge.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index