Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 15 (2016)

Nous mètodes de captura i separació de CO2 aplicables a processos industrials

Gerard Alonso, Hèctor Prats, Daniel Bahamón, Fatemeh Keshavarz, Pablo Gamallo, Xavier Giménez, Ramón Sayós

Resum


La captura i la separació del CO2 són processos essencials en un món cada cop més industrialitzat i amb una finalitat molt clara: reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera i, així, minimitzar-ne l’efecte mediambiental. En aquest estudi ens centrarem en la faujasita i en el Cu–BTC, dos sòlids adsorbents d’elevada porositat. Mitjançant simulacions Monte Carlo Gran Canònic, obtindrem les isotermes d’adsorció del CO2 pur i en un corrent de postcombustió (15 % CO2 i 85 % N2). En ambdós corrents de gas, el Cu–BTC presenta una adsorció de CO2 més gran, mentre que, en el cas de la mescla de postcombustió, la faujasita amb una relació Si/Al d’1,18 presenta una selectivitat més gran envers el CO2.

Paraules clau: CO2, separació de gasos, faujasita, MOF, postcombustió.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index