Revista de la Societat Catalana de Química, Núm. 13 (2014)

Efecte filtre d’espín en complexos de Fe

Albert C. Aragonès, Ismael Díez-Pérez

Resum


En aquest article es presenta un efecte filtre d’espín d’àmbit unimolecular sota condicions de corrent polaritzat. En ell demostrem com en capturar una molècula d’un complex thermal spin-crossover de Fe entre dos elèctrodes, quan un d’ells és o bé a o bé b polaritzat, el darrer cas presenta una conductància com a mínim cent vegades superior respecte al primer. Aquesta és la primera vegada que s’ha pogut estudiar experimentalment un fenomen de filtratge d’espín a temperatura ambient.

Paraules clau: Dispositiu unimolecular, complexos spin-crossover, STM break-junction, filtre d’espín.


Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9853 (edició electrònica); 1576-8961 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Indexada a: RACO

 

Adreça postal

Societat Catalana de Química
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 935 529 106
Fax: +34 932 701 180
rscq@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RSCQ/index