Anàlisi directa per espectrometria de masses: desorció per electroesprai (DESI-HRMS)

Autors/ores

  • Raquel Seró Universitat de Barcelona. Facultat de Química. Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica. Secció de Química Analítica

Paraules clau:

Anàlisi de superfícies per espectrometria de masses a pressió atmosfèrica, ionització per desorció per electroesprai (DESI), anàlisi directa, mètodes de cribratge.

Resum

El notable augment de la utilització de l’anàlisi directa per espectrometria de masses que s’ha experimentat en aquests últims anys està directament relacionat amb el desenvolupament de les tècniques d’anàlisi de superfícies per espectrometria de masses a pressió atmosfèrica (ambient mass spectrometry). En concret, la ionització per desorció per electroesprai (DESI), una de les tècniques més emprades i que permet realitzar l’anàlisi directament sobre la superfície de la mostra o després d’haver-la sotmès a una mínima manipulació, ha fet possible el desenvolupament de mètodes d’anàlisi molt ràpids i aplicables a matrius complexes, especialment si s’utilitza l’espectrometria de masses d’alta resolució (HRMS). En aquest treball, es mostren alguns exemples que pretenen demostrar l’aplicabilitat de DESI-HRMS com a eina de cribratge per a l’anàlisi de compostos orgànics en mostres complexes.

Paraules clau: Anàlisi de superfícies per espectrometria de masses a pressió atmosfèrica, ionització per desorció per electroesprai (DESI), anàlisi directa, mètodes de cribratge.

Biografia de l'autor/a

Raquel Seró, Universitat de Barcelona. Facultat de Química. Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica. Secció de Química Analítica



Descàrregues

Número

Secció

Articles