Nanocàpsules polimèriques per a l’alliberament controlat de fàrmacs

Autors/ores

  • Cristina Cuscó 1. Ecopol Tech, SL. Departament de Nanobiotecnologia Polimèrica 2. Universitat de Barcelona. Facultat de Química. Departament de Química Orgànica
  • Josep Rocas Ecopol Tech, SL. Departament de Nanobiotecnologia Polimèrica
  • Jordi Garcia 2. Universitat de Barcelona. Facultat de Química. Departament de Química Orgànica 3. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 4. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)
  • Ernesto Nicolás 2. Universitat de Barcelona. Facultat de Química. Departament de Química Orgànica 3. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)

Paraules clau:

Teràpies del càncer, teràpies dirigides, nanotecnologia, nanomaterials, nanocàpsules polimèriques, alliberament controlat de fàrmacs.

Resum

El càncer és una de les malalties que causa més morts als països desenvolupats. En aquest article s’ofereix un resum dels diferents tractaments d’aquesta malaltia, els quals han anat evolucionant cap a teràpies cada vegada més dirigides. Les innovacions en quimioteràpia, i més específicament les relacionades amb els nanomaterials, tenen com a objectiu modificar les propietats dels fàrmacs per tal d’incrementar-ne l’índex terapèutic, reduir-ne els efectes secundaris i millorar la qualitat de vida del pacient. Dins d’aquest context es presenta el treball que s’està desenvolupant a l’empresa Ecopol Tech, SL, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, basat en la preparació de nanocàpsules polimèriques com a materials intel·ligents per a l’alliberament controlat de molècules citotòxiques.

Paraules clau: Teràpies del càncer, teràpies dirigides, nanotecnologia, nanomaterials, nanocàpsules polimèriques, alliberament controlat de fàrmacs.

Biografia de l'autor/a

Josep Rocas, Ecopol Tech, SL. Departament de Nanobiotecnologia Polimèrica

 

 

Descàrregues

Número

Secció

Articles