Revista de Dret Històric Català, Núm. 11 (2012)

El Benefici de l'edat al Regne de València

Juan Alfredo Obarrio Moreno

Resum


El present treball aborda l'estudi i les conseqüències jurídiques del trànsit de l'edat pupil·lar a la majoria d'edat en l'antic Regne de València. En concret, en relació amb el menor s'aborden qüestions com la necessària presència del tutor o curador per al menor, la seva incapacitat jurídica o les prohibicions a les quals es trobaven sotmesos. Pel que fa a la majoria d'edat, ens centrem fonamentalment en el denominat benefici de l'edat i en la seva aplicació a l'àmbit contractual.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2014-0010 (edició electrònica); 1578-5300 (edició impresa).

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

 

Revista de Dret Històric Català
Societat Catalana d'Estudis Jurídics
Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica: scej@iec.cat
URL: http://revistes.iec.cat/index.php/RDHC

Revista indexada a:

CARHUS Plus+ 2014DIALNETMIAR SHERPA/RoMEO.