Revista Catalana de Sociologia, Núm. 30 (2015)

Comunicació mòbil i gent gran: estratègia metodològica i la conceptualització d’estatus socioeconòmic

Lidia Arroyo Prieto, Mireia Fernández-Ardèvol

Resum


L’objectiu d’aquest article és el de plantejar aquelles qüestions metodològiques que han sorgit durant el procés de recerca de l’estudi que estan duent a terme les dues autores sobre l’adopció de la telefonia mòbil per part de la gent gran i en l’anàlisi específica de les qüestions relatives a la conceptualització de l’estatus socioeconòmic. El projecte de recerca «Comunicació mòbil i gent gran» s’emmarca en el Programa Comunicació Mòbil, Economia i Societat de l’IN3 de la UOC. La metodologia de la investigació és de caràcter qualitatiu a través d’entrevistes semiestructurades. La població objecte d’estudi són les persones més grans de seixanta anys que resideixen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Es presenta quina ha estat l’estratègia metodològica per a l’aproximació empírica, tant de selecció i accés a les persones entrevistades com de l’anàlisi de les entrevistes mitjançant el programari ATLAS.ti. Així també es planteja la proposta de conceptualització d’estatus socioeconòmic, identificant-ne les dimensions en l’anàlisi específica d’aquesta qüestió amb relació a l’adopció de la telefonia mòbil per part de la gent gran.

Paraules clau: comunicació mòbil, gent gran, metodologia, estatus socioeconòmic.

Text complet: PDF


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2013-5149 (ed. electrònica)

 

Revista indexada a: DIALNET, RESHIN-RECS, RACOREDIB