L’aula, un espai de creació en la formació del professorat: els tallers narratius

Autors/ores

  • Adrià Paredes Santín Universitat de Barcelona
  • Asunción López Carretero Universitat de Barcelona

Paraules clau:

Formació de professorat, dimensions de l’ofici docent, sabers i modes de saber, investigació amb mestres.

Resum

En aquest article s’exposa una experiència desenvolupada en l’aula de formació de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Aquesta experiència té el seu origen en la recerca que anem realitzant amb mestres de primària, amb els quals explorem sabers i modes de saber essencials per a la formació del professorat. Per fer aquest trànsit des de la recerca dins de l’escola a la formació del professorat hem hagut de traçar camins creatius que ens han portat a replantejar-nos els fonaments del nostre ser i fer de mestre. De la mateixa manera, la presència dels nostres alumnes ens interpeŀla i ens convida a pensar altres maneres d’entendre la formació a l’aula universitària.

Paraules clau: Formació de professorat, dimensions de l’ofici docent, sabers i modes de saber, investigació amb mestres.

Biografies de l'autor/a

Adrià Paredes Santín, Universitat de Barcelona

Mestre d’educació primària i pedagog. Professor del Departament de Didàctica i Organització Educativa. Universitat de Barcelona.


Asunción López Carretero, Universitat de Barcelona

Professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa. Universitat de Barcelona.

Descàrregues

Com citar

Paredes Santín, A., & López Carretero, A. (2019). L’aula, un espai de creació en la formació del professorat: els tallers narratius. Revista Catalana De Pedagogia, 16, 197–218. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/146024

Número

Secció

Articles d'experiències