Els projectes de treball: resposta a una reflexió compartida

Autors/ores

  • Eugènia Carbajo Gallego escola Ítaca de Manresa (Barcelona)

Paraules clau:

Aprenentatge compartit, experiències d’aprenentatge, actitud professional, pensament autònom, experiència vivencial, ritmes d’aprenentatge.

Resum

Responent al paper que ha de tenir l’educació en la societat actual, es parla de valors educatius, de la importància que tenen els diferents tipus de coneixement, de la relació dels alumnes i adults amb aquest coneixement i d’una societat amb infants que requereixen un nou perfil de mestre. Per tant, cal repensar l’escola i els perfils professionals dels mestres. Aquest context ha propiciat que els projectes es presentin com una alternativa a l’ensenyament tradicional, convertint-los en eslògans que porten a l’autoengany d’estar immers en el corrent d’innovació. Presentem la nostra manera d’entendre l’aprenentatge, al llarg de deu anys d’escola, fruit de la reflexió en l’acompanyament als alumnes, de l’experimentació sobre la pràctica i de la reflexió i l’aprenentatge compartits durant el procés d’entendre la intersecció de com aprenen els infants i del currículum escolar. Aquesta intersecció ens ha obligat a repensar l’escola des de la pedagogia, la didàctica i l’organització, sense alterar l’ordre dels factors. És l’única manera d’optimitzar una reflexió coherent i conseqüent. Tot i que no fomentem la reproducció del nostre treball, es pretén fomentar la reflexió autònoma del professorat per trobar respostes específiques a la seva pedagogia, creant una singularitat coherent amb el seu projecte educatiu.

Paraules clau: Aprenentatge compartit, experiències d’aprenentatge, actitud professional, pensament autònom, experiència vivencial, ritmes d’aprenentatge.

Biografia de l'autor/a

Eugènia Carbajo Gallego, escola Ítaca de Manresa (Barcelona)



Descàrregues

Com citar

Carbajo Gallego, E. (2018). Els projectes de treball: resposta a una reflexió compartida. Revista Catalana De Pedagogia, 13, 127–141. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/144653

Número

Secció

Tema monogràfic. Què s’aprèn mitjançant projectes?