Revista Catalana de Micologia, Vol. 27

Aportació a l'estudi del component fúngic de l'àrea semiestèpica de la Timoneda d'Alfés (Segrià)

Carles Cortés i Moragrega, Joan J. Montón i Martínez, Xavier Llimona i Pagès

Resum


Aportació a l'estudi del component fúngic de l'àrea semiestèpica de la timoneda d'alfés
(Segrià, Lleida).
En aquesta àrea semiestèpica inclosa al PEIN, i en una banda estreta que l'envolta, els autors han identificat 34 espècies de fongs (8 ascomicets i 26 basidiomicets). Aquesta aportació, i
les dades disperses en treballs anteriors (refoses en una llista afegida al final de l'article) donen una primera idea d'una micota de difícil detecció, rica en espècies de fructificació efímera, noves o rarament trobades a Catalunya, entre les que podem destacar les que figuren en el resum anglès.
Oferim observacions sobre abundància, ecologia i fenologia, i en el cas d'espècies interessants o crítiques, els caràcters diagnòstics observats.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2014-0452 (edició electrònica); 1135-1225 (edició impresa).