HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Polítiques editorials

Objectius i temàtica

La Revista Catalana de Micologia és editada anualment per la Societat Catalana de Micologia, societat adherida a la Institució Catalana d’Història Natural, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.

Va néixer l’any 1995, fruit de la modernització de l’antic Butlletí de la Societat Catalana de Micologia, iniciat l’any 1974.

El seu objectiu és difondre a la comunitat científica coneixements de tots els àmbits de la micologia, preferentment dels Països Catalans i en català, però també d’altres regions geogràfiques i en altres idiomes (castellà, anglès, francès, italià, etc.).

La revista només accepta treballs científics originals i s’intercanvia amb un gran nombre de revistes de micologia d’arreu del món.

 

Política de seccions

Articles

Política

Activat Trameses obertes Activat Indexats Activat Revisats per persones expertes
 

Procés de revisió de persones expertes

Avaluadors de reconegut prestigi en l’àmbit de les ciències de micologia o alternativament d’altres àmbits relacionats amb els articles sotmesos a avaluació. Com que es tracta d’una revista científica, han de ser doctors, amb independència de la seva adscripció professional.

Es constituirà una llista oberta de candidats, formada majoritàriament per persones alienes a la Societat (no socis). Cada article rebut se sotmetrà a l’avaluació de 2 experts. En cas que un dels experts sigui soci de la SCM es vetllarà perquè l’altre avaluador no ho sigui. En cas que l’article sotmès a avaluació s’ocupi de la terminologia d’un àmbit específic, es vetllarà perquè, com a mínim, un dels avaluadors sigui expert d’aquest àmbit.

La revisió és oberta, en el sentit que els revisors signen els comentaris.

Temps mitjà per a la revisions: 4 setmanes

 

Política d’accés lliure

Aquesta revista proporciona accés lliure immediat als seus continguts basant-se en el principi que el fet de posar la recerca a disposició del públic de manera gratuïta afavoreix l’intercanvi global de coneixement.

 

Arxivament

Aquesta revista utilitza el sistema LOCKSS per a crear un sistema d’arxivament distribuït entre les biblioteques participants. Aquest sistema permet a les biblioteques crear arxius permanents de la revista amb finalitats de conservació i restauració. Més...

 Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2014-0452 (edició electrònica); 1135-1225 (edició impresa).