Quaderns Agraris, Núm. 32

Excavació de la vila i domus de Todonyà (Masies de Voltregà, Osona)

Assumpta Serra i Clota

Resum


El jaciment de la domus de Todonyà s'excavà durant els mesos d'agost dels anys 2001-2003. Forma part del projecte d'anàlisi de paisatges,
economies i, per tant, de l'apropiació d'aquests medis per part de la població, a la Catalunya central, durant l'edat mitjana. Com a domus és un
exemple d'habitatge d'una família pagesa acomodada. Fins al segle XIII té una planta quadrada i presenta unes construccions dedicades a la defensa, com una torre i espitlleres. Al segle XIII se'n construí un pis superior i es reorganitzà tot l'espai inferior en tapiar-ne una espitllera i construir-hi un pilar. Falta acabar d'excavar.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index