Quaderns Agraris, Núm. 7

Estudi d' "Abutilon theophrasti medicus" com a mala herba introduïda a Lleida

Josep I. Izquierdo i Casas

Resum


L'aparició d'Abutilon theophrasti Medicus en els camps de conreu de la província de Lleida ens ha conduit a estudiar el fenomen d'introducció i la distribució actual d'aquesta nova mala herba. A. Theophrasti Med. aparegué a la zona vers l'any 1978. Començà a assolir una certa importáncia localitzada sobre el 1981 i actualment es troba en fase d'expansió. Se situa preferentment als conreus de panís de l'Urgell
i la Noguera. Estimem que ja és present entre unes 1.600-2.000 ha. de terreny de regadiu, en proves de germinació en laboratori obtinguérem que un terç de les llavors d'Abutilon theophrasti Med. presenten mecanismes de dormància. Horn ofereix informació dels mètodes de control d'aquesta mala herba.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index