Quaderns Agraris, 6: novembre 85

Evolució de la fracció orgànica d'un femer durant la fermentació

Jordi Comas i Angelet

Resum


Proposem un seguit de paràmetres:

— % M.O.

— Relació C/N

— Grau de Descomposició

— Concentració en Acids Fúlvics

— Concentració en Acids Húmics,

per caracteritzar el procés de maduració d'un adob orgànic, en aquest cas fern de vaca.

Veiem corn efectivament aquests paràmetres responen d'una forma
coherent a mesura que augmenta la qualitat d'aquest producte durant la seva
fermentació, concretament:

— el % de M.O. disminueix

— la relació C/N augmenta

— el Grau de Descomposició augmenta

— la concentració en Acids Fúlvics disminueix

— la concentració en Acids Húmics augmenta cap a formes més
evolucionades.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index