Quaderns Agraris, Núm. 5

El Règim d'ajuts a l'agricultura a Catalunya i a la CEE

Albert Massot i Martí

Resum


Els Estats membres de la Comunitat Econòmica Europea, d'acord amb
les disposicions del Tractat de Roma en matèria de concurrència (articles 92 a 94), tenen un règim de control i vigilància, específic i rigorós, per als ajuts nacionals a llurs respectives agricultures.

Aquest mateix règim, aplicable a Espanya a partir de la nostra adhesió,
i les competències que atorga a la Comissió i al Consell per a jutjar la compatibilitat o no d'aquests ajuts amb el Mercat Comú, comportarà limitacions reals a les competències en materia d'agricultura que l'Estatut d'Autonomia reconeix a la Generalitat.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index