Quaderns Agraris, Núm. 30

Estratègies financeres de la indústria agroalimentària a Catalunya

M. Carmen Barco

Resum


La indústria agroalimentària (IAA) a Catalunya es caracteritza durant els últims anys per un creixement continuat en les seves vendes, fonamentalment impulsat per la gran evolució del sector de la segona transformació i pel sector carni dintre de la primera transformació. El conjunt de les indústries agroalimentàries presenta un teixit empresarial molt atomitzat i una gran concentració pel que fa als seus ingressos d'explotació. Davant d'aquesta situació, s'ha volgut analitzar quines han estat algunes de les estratègies i polítiques financeres aplicades al llarg dels darrers anys per les empreses de la segona transformació respecte al seu finançament i determinar la seva capacitat per afrontar els canvis futurs i ser-ne el motor. L'estudi s'ha realitzat sota el denominat model d'estats financers i ha centrat la reflexió en dos aspectes: l'anàlisi comptable i la seva repercussió financera.


Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index