Quaderns Agraris, Núm. 27

Caracterització i anàlisi de preus del sector boví

Benet Estany i Riu

Resum


Aquest estudi es troba dividit en dues parts ben diferenciades. En la primera part es parla de la caracterització del sector boví: com es troba el sector actualment, censos, classificació de les canals, denominacions específiques i de qualitat, tendències del sector, el programa CLARA, acords del GATT, la PAC (Política Agrícola Comuna), etc.

En la segona part de l'estudi es parla de l'anàlisi fonamental de l'evolució de preus del sector (s'estudia per períodes de l'any 1993-1996) i a continuació es parla de l'anàlisi tècnica i estadística. En aquest apartat es parla de diferents tipus d'estudis per fer aquesta anàlisi com són: taula Buys-Ballot, mitjanes mòbils, allisatge exponencial, l'autocorrelació i correlacions biserials entre diferents mercats.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index