Quaderns Agraris, 27: juny 2002

La Formació de les famílies agràries com a factor determinant de les condicions de producció de l'explotació

Òscar Alfranca i Burriel, Laia Garcia

Resum


L'objectiu d'aquest treball és presentar una introducció als principals efectes econòmics de l'educació en l'agricultura i discutir la manera en què la formació determina el comportament dels productors. La formació del coneixement és conseqüència, entre d'altres factors, de la inversió en temps d'estudiants i professors. Aquesta inversió, sobretot la realitzada per sobre d'un nivell mínim obligatori, determina a llarg termini molts aspectes de la vida dels individus. Alguns dels més rellevants en l'estudi que es presenta són la productivitat i la remuneració del factor treball, la possibilitat de triar entre diferents ocupacions alternatives —i, per tant, de millorar la mobilitat del factor treball—, o la facilitat per rebre i assimilar informació. La contrastació empírica es realitza a partir de les dades obtingudes amb un estudi Delphi realitzat pels autors a Sant Joan de les Abadesses (Girona).

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index