Quaderns Agraris, Núm. 26

La diversificació d'activitats com a estratègia de supervivència de l'agricultura familiar

Eulàlia Garcia Domingo

Resum


En aquest treball s'analitza el paper de la pluriactivitat agrària en el manteniment de les explotacions agràries familiars, mitjançant un estudi realitzat a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Es tracten els factors que permeten la viabilitat de l'agricultura familiar: diversificació d'activitats, formació, tècniques agrícoles d'alt valor afegit i que satisfacin la demanda, les ajudes familiars (on destaca el paper de la dona rural); i les principals dificultats de l'activitat agroramadera en aquest territori: manca d'actius (especialment provocat per l'envelliment de la població agrícola i la manca de relleu generacional), baixa rendibilitat de l'explotació, la manca de temps lliure...


Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index