Quaderns Agraris, Núm. 22

Competitivitat de l'agricultura catalana en el marc de la Unió Europea

Josep Maria Argilés Huguet

Resum


En aquest treball s'analitza la posició competitiva que ocupa l'agricultura catalana en el conjunt de la Unió Europea (UE). Per a aquest propòsit analitzem els trets característics i els resultats econòmics de l'agricultura catalana contraposant-los als dels quinze països membres de la UE. Les dades indiquen que les explotacions agrícoles catalanes tenen una dimensió massa petita, i els seus resultats econòmics són comparativament insuficients, per a competir amb èxit en el marc immediat de la UE i en el nou entorn més competitiu i liberalitzador que signifiquen els acords del GATT.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index