Quaderns Agraris, Núm. 21

Capital público y agricultura : un modelo postkeynesiano bisectorial para la economía española, 1964-1991

Òscar Alfranca i Burriel, Miguel Ángel Galindo Martín

Resum


La consideració del capital públic com a un determinant del creixement econòmic és un dels arguments principals de les actuals teories sobre el creixement econòmic. En aquest treball, analitzem la influència del capital públic sobre l'economia espanyola, diferenciant entre dos sectors principals: els agraris i els no agraris. L'anàlisi es basa en un paradigma postkeynesià, diferent al neoclàssic habitualment seguit a la bibliografia sobre el tema. Les conclusions obtingudes confirmen les relacions a llarg termini entre capital públic i producció, tot i que la sensibilitat de la producció agrària al capital públic és inferior a la que s'obté per a la resta de l'economia.


Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index