Quaderns Agraris, 21: desembre 1997

Toxicologia en laboratori d'insecticides piretroides sobre els depredadors Macrolophus caliginosus Wagner i Dicyphus tamaninii Wagner (heteroptea: miridae)

Josep I. Izquierdo i Casas, Pilar Solans

Resum


Vàrem avaluar la sensibilitat dels mírids depredadors Macrolophus caliginosus Wagner i Dicyphus tamaninii Wagner a diversos insecticides piretroides en condicions de laboratori. Els insectes van ser exposats a residus secs dels plaguicides sobre superfície inerta i fulla de tomaquera, i vàrem realitzar aplicacions tòpiques. Els resultats demostren que hi ha diferències significatives de sensibilitat en funció de la matèria activa utilitzada i de l'espècie de mírid. La DL50 tòpica més baixa es va obtenir pel Deltametrin, seguit del Lambda-cihalotrin, l'Alfacipermetrin i el Fenvalerat.Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index