Quaderns Agraris, Núm. 16

L'Agricultura catalana davant del repte de la competitivitat

Francesc Reguant i Fosas

Resum


La reforma de la PAC i la Ronda Uruguai del GATT han tingut en el
sector agrari català un fort impacte psicològic —en forma d'agropessimisme
segons l'autor— que no es pot deduir tant de la importància —real— dels problemes generats per la PAC i el GATT com del desconcert davant la incertesa. En opinió de l'autor, aquest fet est à privant d'acostar-se a una anàlisi globalitzadora que avaluï el conjunt de factors que avui incideixen en la competitivitat agrària catalana i que sigui capaç d'aprofitar els potencials reals del sector. L'article proposa una via per a aquesta anàlisi.

Text complet: Text complet

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original, en espanyol i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

ISSN: 2013-9780 (edició electrònica);  0213-0319 (edició impresa).

Revista indexada a RACO, DIALNET, MIAR, Latindex


Adreça postal

Institució Catalana d'Estudis Agraris
Institut d'Estudis Catalans

Carrer del Carme, 47.
08001 Barcelona
Tel.: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180

http://revistes.iec.cat/index.php/QA/index